PVC Vloer

Let op! Dit is een sfeerimpressie van een deel van onze collectie.

PVC (Dryback of click verbinding)

PVC vloer kopen? Daarvoor kun je het assortiment van Carré Wonen en Slapen bekijken. Hier vind je de beste kwaliteit PVC vloeren. De vloeren uit ons assortiment zijn geschikt voor iedere woning. Bekijk snel onze mogelijkheden!

Wat is een PVC vloer?

Een PVC vloer is een houtvrije parketvloer. PVC is de afkorting van ‘polyvinylchloride’. Het is een type kunststof en deze bestaat uit verschillende lagen PVC. Deze vloeren zijn speciaal ontwikkeld als alternatief voor andere soort vloeren zoals laminaat, natuursteen of hout. Deze is zeer geschikt voor ruimtes waar de kwaliteit van de vloer hoog moet zijn. Deze zijn bijvoorbeeld perfect voor in de slaapkamer of woonkamer. Een PVC vloer is ongeveer 2 tot 2,5 millimeter dik en deze kunnen voorzien van verschillende looks, zoals een houtlook of een tegellook.

Nieuwsgierig geworden? Plan direct een afspraak met Carré Wonen & Slapen

Ontdek alle mogelijkheden van onze vloeren, onze service en garanties in onze winkel of bij u thuis. Als u een afspraak plant nemen we graag alle tijd om u goed te adviseren.

Afspraak plannen

Dryback en/of click verbinding

De PVC-stroken zijn beschikbaar in verschillende verbindingen, namelijk een dryback verbinding en/of een click verbinding. Bij dryback worden de stroken op de ondergrond verlijmd. Bij click worden de stroken vergrendeld middels een click verbinding. Hierdoor ontstaat er één geheel. Bij dryback wordt de vloer dus verlijmd aan de ondergrond en bij een click vloer niet. Er is daarom een andere ondervloer nodig.

Voordelen van een PVC vloer

Een polyvinylchloride vloer wordt door steeds meer consumenten ontdekt en is zeer populair. Wij zetten de voordelen even voor je  op een rijtje, zodat je een beter beeld krijgt van deze parketvloer:

  • Vochtbestendig
  • Voelbare en mooie houtstructuur
  • Duurzaam: De vloer heeft een zeer lange levensduur
  • Makkelijk te leggen: De PVC-stroken zijn makkelijk te leggen
  • De parketvloer kan worden gecombineerd met vloerverwarming
  • Weinig geluid: Wanneer je een stap zet, hoor je weinig contactgeluid
  • Onderhoudsvriendelijk: je kunt het gemakkelijk reinigen en onderhouden

Onderhoud PVC vloer

PVC-stroken worden voorzien van een PU-afwerklaag. Deze laag beschermt tegen slijtage. Dit zorgt ervoor dat je de PVC vloer makkelijk kunt onderhouden. Stofzuigen en dweilen is genoeg om het schoon te houden. Het is ook mogelijk om de vloer na het leggen te behandelen met een ‘polish’. Dit zorgt ervoor dat alle naden worden gesloten en dit vormt een extra bescherming. Dit kan de levensduur verlengen.

Mogelijkheden

Wat ook tot de mogelijkheden behoort is advies op maat. Onze interieuradviseurs helpen je graag bij het samenstellen van de perfecte woonruimte. Carré Wonen en Slapen biedt de mogelijkheid voor een interieuradvies op maat in de vorm van een 2D of 3D ontwerp. Heeft u nog andere vragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

Afspraak plannen

Nieuwsgierig geworden? Plan een afspraak!

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Dan kun je vrijblijvend een afspraak met ons inplannen. Zo kunnen we de mogelijkheden van de vloeren bespreken en kunnen wij het juiste advies voor je opstellen.

Contact opnemen