tips kopen dekbed

Tips voor het kopen van een dekbed

Geplaatst op: 25 aug, 2021

Op zoek naar een nieuw dekbed? Hier vind je een aantal tips voor het maken van een juiste keuze.

Wat zijn de tips voor het kopen van een dekbed?

Bij het kopen van een dekbed moet er rekening worden gehouden met een aantal dingen. Er zijn namelijk verschillende belangrijke eigenschappen. Wij geven daarom graag een aantal tips om je te helpen bij de aankoop.

De juiste afmetingen bepalen

Neem van te voren de afmeting van het bed op. Dit om te bepalen welke maat dekbed je nodig hebt. Lig je met z’n tweeën in een tweepersoonsbed, dan is het handig om van te voren te bedenken of jullie het prettiger vinden om ieder zijn eigen dekbed te hebben. Dit kan zeker een uitkomst zijn als de een het warmer heeft dan de ander of als een van beide het hele dekbed in gebruik neemt.

tips_kopen_dekbed

Een lekker dik pak of een dun dekbedje

Kies je een enkel dekbed voor het hele jaar door of is een 4 seizoenen variant meer voor je geschikt? Het voordeel van een 4 seizoenen dekbed is dat deze uit 2 delen bestaat. Een zomer en een voor/najaar deel hierdoor kun je deze naar wens afwisselen of bij elkaar voegen. Houd bij je keuze rekening met hoe warm je zelf bent en hoe warm het in de slaapkamer is. Een aantal dekbedden werken met een warmteklasse zodat je beter een keuze kunt maken welke dikte je nodig hebt voor welk seizoen.

Wat voor vulling is voor mij het meest geschikt

Er zijn verschillende vullingen met ieder zijn eigen eigenschappen. Kies het materiaal waar jou voorkeur het meest naar uit gaat. Hieronder de meest voorkomende vullingen toegelicht:

Dons

is licht en valt lekker soepel om je heen. Dons neemt vocht op en ademt goed en past zich daardoor goed naar je lichaamstemperatuur aan. Het houdt je in de winter dus lekker warm en in de zomer voelt het koel. Houd je van een zwaarder dekbed maar die wel lekker om je heen valt, kies dan een variant van veren.

Wol

Gaat je voorkeur uit naar een wat zwaarder dekbed, wat meer op je ligt i.p.v. om je heen dan is wol een aanrader. Wol ventileert erg goed en neemt ook goed vocht op. En regelt hierdoor je lichaamstemperatuur optimaal.

Synthetisch

Is ideaal als je last hebt van allergieën. Synthetisch dekbedden kunnen licht of zwaar zijn. In tegenstelling met natuurlijke materialen neemt het minder goed vocht op en houd je warmte langer vast. Ideaal als je het snel koud hebt.

Katoen

Neemt ook goed vocht op en ademt goed. Voor mensen die een natuurlijk dekbed willen maar niet tegen wol kunnen is katoen geschikt. Katoen is ook heerlijk in de zomer. Katoen blijft lekker koel.

Wil je een dekbed kopen?

Hebben onze tips bij het kopen van een dekbed geholpen? Of wil je graag meer informatie ontvangen? Bij ons vind je een prachtig aanbod dekbedden. Neem vrijblijvend contact met ons op voor het inplannen van een afspraak in onze showroom. Je kunt ons natuurlijk ook zonder afspraak bezoeken!