tips kopen dekbed

Tips voor het kopen van een dekbed

Geplaatst op: 25 aug, 2021

Wanneer je een nieuw dekbed gaat kopen, zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Zo zijn de afmetingen en het slaapklimaat zeer belangrijk. Er komt meer kijken bij het kopen van een dekbeddengoed dan mensen denken. Wij geven daarom een aantal tips in deze blog.

Wat zijn de tips voor het kopen van een dekbed?

Bij het kopen van een dekbed komt meer kijken dan mensen denken. Er zijn namelijk verschillende belangrijke eigenschappen. Wij geven daarom graag een aantal tips om je te helpen bij de aankoop.

De juiste afmetingen bepalen

Het is natuurlijk heel belangrijk dat je nieuwe dekbed de juiste afmeting heeft. Dit is al helemaal belangrijk wanneer je dezelfde maat wilt die je eerst had, zodat deze in het huidige dekbedovertrek past. Daarnaast kan het ook dat u een langere of bredere afmeting wilt, bijvoorbeeld als het oude beddengoed niet groot genoeg bleek. Houdt daarom altijd rekening met de afmetingen.

tips_kopen_dekbed

De juiste temperatuur

Iedereen heeft andere voorkeuren als het gaat om temperaturen. Je dekbed moet goed bij jou en jouw gewenste slaapklimaat passen. Dit zorgt voor de ideale nachtrust. Het is daarom belangrijk om bij het kopen van een dekbed te letten op de verschillende seizoenen. Bij een 4-seizoenen beddengoed is er speling met de temperaturen, maar bij aparte dekbedden is de temperatuur verschillend per seizoen van het jaar.

De vulling van het dekbed

Tot slot is het ook belangrijk om op de vulling van het beddengoed te letten. Zo zijn er vullingen van dons, synthetisch polyester en wol. Afhankelijk van uw eigen voorkeur kunt u dit het best bepalen.

Wil je een dekbed kopen?

Hebben onze tips bij het kopen van een dekbed geholpen? Of wil je graag meer informatie ontvangen? Bij ons vind je een prachtig aanbod dekbedden. Neem vrijblijvend contact met ons op voor het inplannen van een afspraak in onze showroom. Je kunt ons natuurlijk ook zonder afspraak bezoeken!