waar moet ik op letten bij het kopen van een slaapkamerkast

Waar moet ik op letten bij het kopen van een slaapkamerkast?

Geplaatst op: 12 mei, 2021

Ben je van plan een slaapkamerkast te gaan kopen? Dan is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal zaken. Het is immers anders dan dat je even iets in de supermarkt koopt. Hoe je deze keuze het beste maakt? Wij leggen het aan je uit!

Wat is precies van belang?

Bij het kopen van een slaapkamerkast zijn de volgende zaken belangrijk om rekening mee te houden:

  • De afmetingen
  • Het type kledingkast
  • Hoe de indeling eruit gaat zien
  • Waar de kast komt te staan in je slaapkamer

Type kledingkast

Op het gebied van kledingkasten zijn er eigenlijk 3 typen slaapkamerkasten. Om u het beste advies te kunnen geven, leggen we even per kast uit wat de voordelen zijn.

Draaideurkast

Bij een draaideurkast openen de deuren naar voren. Dit zorgt ervoor dat u genoeg ruimte heeft om de kast op gewenste plekken in de slaapkamer te plaatsen. Let hierbij wel op dat de deuren vaak klein en smaller zijn.

Schuifdeurkast

Bij een schuifdeurkast gaan de deuren weer compleet anders open. De deuren schuiven namelijk over elkaar. Dit betekent dus dat de deuren niet op hetzelfde moment kunt openen.

Zweefdeurkast

Bij een zweefdeurkast is het nóg anders. In deze kast zijn de deuren opgehangen in een bovenrail, maar zijn dan vóór de kastombouw geplaatst. De uitstraling van de kast wordt hier een stuk strakker en stijlvoller.

De afmetingen

Ook is het belangrijk dat u goed rekening houdt met de afmetingen van uw slaapkamer. De kast moet namelijk niet té veel ruimte in beslag nemen. Onze interieurspecialisten kunnen u hierbij, met de juiste afmetingen, het beste advies in geven.

Meer informatie?

Bent u van plan om binnenkort een slaapkamer kast te kopen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op en kom langs in onze showroom. Onze specialisten staan voor u klaar met interieuradvies op maat. Ook op het gebied van slapen.