soorten banken

Soorten banken

Geplaatst op: 3 mei, 2022

Banken zijn er in vele soorten en maten. Een bank is onmisbaar in elk interieur en heeft grote invloed op de uitstraling en sfeer in uw huis. De mogelijkheden voor een nieuw bankstel zijn oneindig. Naast de keuze uit kleur, stoffering, afmetingen en aantal zitplaatsen, is er ook nog eens de keuze uit bijvoorbeeld een loungebank of een fauteuil met hocker. Wij kunnen ons voorstellen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. En daarom zetten wij de meest voorkomende soorten banken voor u op een rijtje.

Fauteuil

Een fauteuil wordt ook wel een leunstoel of luie stoel genoemd. Het is een losse, comfortabele stoel die een fijne aanvulling vormt bij uw bank en een echte eye-catcher kan zijn van uw woning. Deze stoel heeft vaak een ruime zitting en hoge leuning. Een fauteuil kan echt het middelpunt van uw interieur zijn wanneer u kiest voor een bijzonder design. Ook een fauteuil is verkrijgbaar in veel soorten, maten en in tal van kleuren, materialen en ontwerpen.

Hoekbank

Een hoekbank is een bank die zodanig gekoppeld is dat er een hoek ontstaat. Een hoekbank is in veel formaten te bestellen en de keuze is uiteraard aan u om te beslissen in welke hoek van uw kamer de bank komt. Een hoekbank is hier altijd op aan te passen omdat hij uit losse delen bestaat die eenvoudig aan elkaar gekoppeld kunnen worden.

Chaise longue

Een andere benaming voor chaise longue is sofa en vindt zijn oorsprong in de 18e eeuw in Frankrijk. Deze bank heeft aan een kant een leuning en lijkt verder heel sterk op een eenpersoonsbed. U kunt dus heerlijk relaxen in uw woonkamer. Een chaise longue wordt niet gekoppeld aan andere zitelementen en is los in de ruimte geplaatst.

Hocker- voetenbank

De hocker is een voetenbank die in dezelfde stijl van uw bank uitgevoerd kan worden. De hocker kan gebruikt worden om uw benen op te leggen of te gebruiken als verlengstuk van de bank. De mogelijkheid voor het gebruik van een hocker zijn oneindig. Hij is te gebruiken in alle interieurstijlen.

Bank kopen?

Bent u nieuwsgierig geworden naar de verschillende banken? Wij hebben bovenstaande banken en nog veel meer in onze showroom. Onze interieuradviseurs vertellen u er graag meer over. Wees welkom in onze mooie winkel in Volendam om bij ons de banken te bekijken, er lekker op te zitten en bespreek onder het genot van een kop koffie alle mogelijkheden.